Joyce de Boer – Huisartsen Westerbork – WESTERBORK
Groeneweg 3 9431 BJ WESTERBORK Tel:0593 - 371580 0593 - 371581 Spoed (0593) 370970
Header afbeelding

Joyce de Boer

Functie: Physician assistent in opleiding

Per 1 september 2019 komt Joyce de Boer in onze praktijk werken als Physician Assistant in opleiding.

Physician Assistant

Physician assistant (kortweg PA) is de naam van een relatief nieuw beroep in de gezondheidszorg in Nederland. De PA neemt bepaalde taken van de (huis)arts over. Deze taken omvatten het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten met veel voorkomende aandoeningen. Een PA beschikt over brede medische kennis en vaardigheden en werkt binnen het specialisme waarin hij/zij werkzaam is op het niveau van basisarts. In de huisartsenpraktijk werkt de PA zelfstandig, onder supervisie van de huisarts. De PA draagt zo bij aan taakverlichting van de huisarts en aan verbetering van de kwaliteit en continuïteit van huisartsenzorg.

Mijn naam is Joyce de Boer. Met ingang van 3 september 2019 werk ik als Physician Assistant in opleiding in de huisartsenpraktijk Westerbork.

Ik heb hiervoor ruim twaalf jaar als HBO-V wijkverpleegkundige gewerkt. Ik heb mij als verpleegkundige gespecialiseerd in wondzorg en het opleiden van verpleegkundigen. Ik wil mijn medische kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en toepassen in de zorg voor zieke mensen. Als Physician Assistant in de huisartsenpraktijk krijg ik die mogelijkheid.

De opleiding tot Physician Assistant (PA) duurt tweeëneenhalf jaar. In die periode werk ik drie dagen per week in de huisartsenpraktijk, samen met dokter Pen of dokter Kuipers. Op woensdag ben ik in Groningen voor de opleidingsdag. Ook zal ik drie tot vier maal per jaar een stage van drie weken bij een medisch specialist in het ziekenhuis lopen om mij op zijn/haar vakgebied verder te bekwamen.

(BIG-nr 89908803230)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht