Klanttevredenheidsonderzoek 2023 – Huisartsen Westerbork – WESTERBORK
Groeneweg 3 9431 BJ WESTERBORK Tel:0593 - 371580 0593 - 371581 Spoed 0593 - 370970
Header afbeelding

Klanttevredenheidsonderzoek 2023

Klanttevredenheidsonderzoek 2023

 In februari 2023 hebben wij weer een patiënttevredenheidsenquête gehouden. Als totaal rapportcijfer scoorden wij een 8,2.  Daar zijn wij heel blij mee. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten en daar blijven wij zeker aan werken, voor zover dat in onze macht ligt.

Hieronder de punten waarover de respondenten aangaven dat er verbetering mogelijk is en de complimenten die wij van u kregen:

Verbeterpunten:

  • Wisseling personeel en de termijn om bij de eigen dokter gezien te worden:

 Meerdere respondenten gaven aan het vervelend te vinden steeds met nieuwe (waarnemende) artsen of assistentes te maken te hebben. Wij begrijpen dat u het liefst altijd door uw eigen huisarts gezien wilt worden en aan de telefoon of aan de balie een bekende stem of gezicht hoort of ziet. Helaas is dat niet altijd mogelijk.

U kunt altijd meteen bij een huisarts terecht, als u een spoedeisende klacht heeft. Wanneer er geen haast bij is, moet u soms langer wachten voor u bij uw eigen huisarts terecht kunt.

De afgelopen tijd zijn een aantal nieuwe assistentes ons team komen versterken en wij hopen de vacature die ontstaan is door het vertrek van Ellen Warnders-Backx weer te kunnen invullen.

Het is een landelijke trend dat er een tekort aan personeel in de zorg is, dat merken wij hier ook. Gelukkig hebben wij een vast team dat voor u klaarstaat, maar ook wij ontkomen er niet aan om een strakkere planning aan te houden. Wij gaan ook werken met digitale opties, bv de mogelijkheid om de uitslag van een bloedonderzoek zelf in uw persoonlijke patiëntendossier (MGN= Mijn Gezondheidsnet) in te zien.

Hierover zullen wij u binnenkort uitgebreid informeren en uitleggen hoe dit werkt, zodat u hier makkelijk mee om kunt gaan.

  • Het verbeteren van de privacy in de wachtkamer:

Wij zijn ons ervan bewust dat het niet prettig is voor patiënten als men in de wachtkamer kan horen wat er bij de assistentenbalie wordt gezegd. Wanneer u uw verhaal liever niet aan de balie doet, bestaat er altijd de mogelijkheid om met de assistente in een aparte ruimte uw verhaal te doen. Geeft u dit gerust aan bij de assistente.

Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheid om de balie zodanig in te richten, dat het geluid minder hoorbaar is in de wachtkamer.

  • Uitslagen laboratoriumonderzoek:

 Voor uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek, neemt u zelf na vier werkdagen contact op met de huisartsenpraktijk. Indien de uitslag daartoe aanleiding geeft, bespreekt de huisarts deze persoonlijk met u. Zodra wij de digitale mogelijkheden met MGN (Mijn Gezondheidsnet) optimaal kunnen inzetten en u hierover geïnformeerd hebben, kunt u zelf de uitslagen in uw persoonlijke patiëntendossier inzien.

Complimenten:

 U bent over het algemeen heel blij met uw eigen huisarts en het fijne team. U vindt ons betrokken, de praktijk is laagdrempelig en wij bieden goede service. De praktijk is goed te bereiken, heeft ruime parkeergelegenheid en u vindt het fijn dat ook de apotheek, de fysiotherapeut, de diëtiste en de podotherapeut in het gebouw aanwezig zijn.

Wij zijn blij met uw complimenten en verbeterpunten en blijven hard werken om samen met u goede gezondheidszorg te kunnen bieden.