Klanttevredenheidsonderzoek 2020
2020
In 2020 hebben we weer een patiënttevredenheidsenquête gehouden. Als totaal rapportcijfer scoorden wij een 8,6. Daar zijn we heel blij mee. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten en daar blijven wij zeker aan werken.
Hieronder de punten waarvan de respondenten aangaven dat er verbetering mogelijk is:
De wachttijden aan de telefoon.
Om de wachttijden aan de telefoon te verminderen, bieden wij u sinds kort de keuze om teruggebeld te worden door de assistente. U hoort deze optie in het keuzemenu. De assistente belt u dan zo spoedig mogelijk terug.
De termijn om bij de eigen dokter gezien te worden.
Wij begrijpen dat u het liefste door uw eigen dokter gezien wilt worden. Wanneer u geen spoedeisende klacht heeft, zal dit doorgaans geen probleem zijn, al kan het wat langer duren voor u bij uw eigen dokter terecht kunt. Indien u met (enige) spoed gezien moet worden, kunt u altijd op korte termijn terecht. Dit kan helaas niet altijd bij uw eigen dokter.
De assistente stelt zoveel vragen, ik doe mijn verhaal liever bij de dokter.
Als een patiënt een afspraak maakt voor een consult vraagt de assistente door naar de aard en de omvang van de klacht(en). De bedoeling is dat met de verkregen informatie de urgentie en de duur van het consult worden bepaald. Moet er tien of twintig minuten voor het consult worden uitgetrokken? Hierdoor kan het spreekuur van de huisartsen doelmatiger worden gepland en wordt de kans op uitlopen verkleind.
De wachttijd in de wachtkamer.
Wij geven geen informatie meer over wachttijden op het wachtkamerscherm. De dokter die door allerlei omstandigheden uitliep, moest daarnaast ook nog denken aan het bijwerken van het scherm. Wanneer dit vergeten werd, klopte de informatie niet. Daarmee bereikten we juist het tegenovergestelde van wat de bedoeling was, nl. onjuiste wachttijden en daardoor meer irritatie. Wij vragen uw begrip voor enige uitlooptijd in het spreekuur. Als u langer dan 20 minuten moet wachten, kunt u bij de assistente informeren wat er aan de hand is en eventueel uw afspraak verzetten als u dat beter uitkomt.
Het verbeteren van de privacy in de wachtkamer.
Wij zijn ons ervan bewust dat het niet prettig is voor patiënten als men in de wachtkamer kan horen wat er bij de assistentenbalie gezegd wordt.
Door de coronamaatregelen (mondkapje/doorzichtig scherm bij de assistentenbalie) moet men soms harder spreken om verstaanbaar te zijn. Wij begrijpen dat dit niet optimaal is, maar een volledige afscherming van privé-aangelegenheden is vanwege de inrichting van de praktijk geen haalbare kaart.
Communicatie.
Wij doen ons best om de website en het wachtkamerscherm zo snel mogelijk bij te werken als er nieuwe informatie is. Wij zetten ook regelmatig persberichten in krant van Midden-Drenthe. Daarnaast berichten wij u bij belangrijke zaken per brief.
Verwijzing naar specialist en uitslagen onderzoek.
Soms is niet geheel duidelijk wat de vervolgstappen zijn. In het algemeen geldt het volgende:
- de patiënt ontvangt rechtstreeks van de specialist een afspraak(bevestiging). Heeft u na een week nog geen bericht, neem dan svp contact op met de huisartsenpraktijk.
- voor uitslagen neemt de patiënt zelf na drie tot vier dagen contact op met de huisartsenpraktijk. Indien de uitslag daartoe aanleiding geeft bespreekt de huisarts deze persoonlijk met de patiënt.